diumenge, 13 de desembre del 2009

Descripció d'un Projecte Telemàtic : Public Art Project

Enllaç: http://www.iearn.cat/publicart/


Objectius del projecte

Construir una galeria fotogràfica amb imatges aportades pels grups participants, que mostrin algun element artístic que es trobi en un espai públic, a l'aire lliure, de la seva localitat.
Fomentar el coneixement (autoria, història, significat, etc.) de les obres d'art públiques.
Conèixer i practicar l'ús d'eines de geoposicionament.
Promoure el respecte dels espais i elements públics.


Participació

La participació es fa per grups. Es recomana que els grups siguin de 6 a 8 estudiants (poden ser més nombrosos, si les cirumstàncies ho requereixen, però no és aconsellable si es vol garantir que tothom participi activament en les activitats del projecte). En fer la inscripció cal registrar cada grup per separat.


Activitats

La participació en el projecte comporta la realització d'unes activitats, entre les quals hi ha una breu presentació del grup (foto i text), la presentació de l'obra d'art públic escollida i la localització d'aquesta obra en un mapa col·lectiu. Opcionalment es poden fer altres activitats proposades, com ara trencaclosques, caceres del tresor, graffitis virtuals o jocs basats en la localització d'obres d'art en un mapa.Hi ha una guia per al professorat amb orientacions i suggeriments per a la realització de les activitats.


Llengua

Els textos de totes les activitats escrites es faran en anglès i, opcionalment, en la llengua pròpia del país o de la comunitat d'on prové el grup.


Observacions

Cal que totes les fotografies siguin originals, és a dir fetes pels participants en el projecte.
Pel que fa a la tipologia d'obres d'art, ens centrarem en aquelles que estiguin situades en espais públics, a l'aire lliure. Pensem sobretot en escultures o grups escultòrics, murals, mobiliari urbà, fonts o detalls rellevants de façanes, però no en edificis sencers ni altres construccions com ara ponts, torres o muralles.
Cada grup pot presentar un màxim de 2 obres d'art al projecte.


Valoració personal:

Aquest projecte m'ha s'optat molt perquè al principi pensava que només era per alumnes d'escoles de Catalunya. Quan vaig continuà llegint em vaig poder adonar que no especificava lloc i al veure la traducció en anglès de l'explicació de la pàgina em vaig poder imaginar que aquí hi poden participar nens d'arreu del món.
Trobo que aquest projecte és molt interessant, ja què els nens/es han de començar a aprendre a observar i valorar l'art. I per altre banda, tenen l'oportunitat de conèixer l'historia i l'art de tots aquells llocs que siguin fotografiats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada